Doorzoek site

074 - 3494 650

 

Hoeveel kost het om een Five Stars bubbelbad warm te houden?
U kunt uw Five Stars bubbelbad niet telkens uitzetten als uw het niet gebruikt. Als u uw bubbelbad geheel uitschakeld wordt er namelijk niet meer gefilterd en zal het water afkoelen. Zolang u de opblaasbare zwembadbedekking gebruikt is het mogelijk het de pomp draaiende te houden voor zo'n €3 tot €6 euro per week.

Hoe makkelijk zijn Five Stars bubbelbaden op te zetten?
Over het algemeen zijn de Five Stars bubbelbaden zeer eenvoudig op te zetten. Het neemt ongeveer 10 minuten in beslag en er zijn geen verdere gereedschappen bij nodig. Bij alle Five Stars bubbelbaden word de pomp gebruikt om het bubbelbad op te blazen.

 

Mijn pomp verwarmt niet goed / wordt niet warm, hoe kan dit?
Waarschijnlijk heeft u uw pomp niet goed ontkalkt. U dient deze eens in de zoveel tijd te ontkalken. Klik op het PDF icoontje hier onder voor een beschrijving om uw filterpomp te ontkalken.

 

Mijn pomp maakt veel lawaai als ik de bubbels aan zet?

Five stars bubbelbaden heeft zelf een behuizing ontwikkeld die het geluid drastich verminder. Interesse? mail ons 

 

Hoe lang duurt het om een Five Stars bubbelbad te vullen?

U dient uw Five Stars bubbelbad te vullen met een tuinslang. Het vullen van het bubbelbad zal ongeveer 1,5 tot 2 uur in belag nemen.

Hoe lang duurt het om een opblaasbaar bubbelbad te verwarmen tot 40 graden?

Water temperatuur Five Stars Lay-Z-Spa 1 Lay-Z-Spa 2
10 graden 20 uur 17 uur 24 uur
15 graden 17 uur 14 uur 20 uurHoe moet ik een Five Stars bubbelbad onderhouden?
De bubbelbaden van Five Stars zijn zo gemaakt dat ze zo weinig mogelijk onderhoud vergen. Echter dienen er een aantal dingen regelmatig nagekeken te worden. Ten eerste het filter. Het filter zorgt ervoor dat het water in uw bubbelbad schoon blijft. Door viezigheid en stof gaat het filter slechter werken en zorgt ervoor dat uw pomp niet meer goed verwarmt. Daarom wordt aangeraden uw filter om de 7 dagen schoon te maken. Het filter dient als volgt schoongemaakt te worden:U kunt uw filter niet altijd blijven schoonmaken. Op een gegeven moment dient het filter vervangen te worden. Wij raden aan het filter één keer per maand te vervangen of meer indien nodig.

Het bubbelbad dient ook zo nu en dan schoongemaakt te worden. U kunt uw bubbelbad reinigen met zeep en water of lichte detergenten. Gebruikt nooit sterke reinigingsmiddelen, hierdoor kan het bubbelbad worden aangetast en lek raken.

Ook dient u het water van uw Five Stars bubbelbad te onderhouden. U dient hier chloor aan toe te voegen, chloor doodt de in het water aanwezige bacterieen. Wij bevelen u aan een watertestkit te kopen en volg de instructies zoals aangegeven in de kit. Test de waterchemie na elk gebruik van het Five Stars bubbelbad, of niet minder dan een keer per week. Vermijd een te lage PH-waarde. Een te lage PH-waarde veroorzaakt rimpels in het vinyl van het bubbelbad en kan de verwarmer beschadigen. Hieronder de aanbevolen water chemie waarden:

PH-waarde: 7,4 - 7,6
Totaal alkaliniteit: 80 - 120 ppm
Calcium hardheid: 80 - 120 ppm
Broomresten: 2 - 3 ppm
Totaal opgeloste vaste stoffen minder dan 1500 ppm

Kan ik in de winter gebruik maken van het Five Stars bubbelbad?
Ja dit kan indien u de pomp aan laat staan. Bij temperaturen onder de 4 graden wordt het PVC materiaal broos. Het is niet echt efficient om bij deze lage temperaturen het water te verwarmen aangezien het veel energie kost.

Wat moet ik doen als het Five Stars bubbelbad een lek krijgt?
U kunt het lek dichten met de bijgeleverde herstelpatch.

Wat moet ik doen om een probleem met mijn Five Stars bubbelbad op te lossen?